[av_image src=’https://lotteheise.dk/wp-content/uploads/2019/02/Lotte-Heise_-fotograf-Agnete-Schlichtkrull_2000.jpg-300×56.png’ attachment=’2653′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_one_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”][/av_one_fifth]

[av_three_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Jeg mistede min mor da jeg var ca. 7 år – men hun kom tilbage igen.

Hun var bortrejst i 9 måneder, hvor min 31/2-årige lillebror og jeg boede hos min far og hans nye kone.

Men hun kom tilbage igen.

Det gjorde de mødre, som fem af mine veninder har mistet aldrig.

De døde! Og den sorg de har oplevet, giver mig altid en følelse af at være meget heldig, meget privilegeret og tryg.

Jeg mistede hende på en måde lidt igen, da hun som 75-årig fik en massiv blodprop i februar 2011, blev højresidig lammet og mistede det meste af sin tale, men hun forstår alting og jeg taler med hende rigtig meget. Tanken om, at hun på tidspunkt ikke er her mere, gør mig ikke ulykkelig, for jeg har forliget mig med det, vi alle ved; at vi alle skal herfra – på et tidspunkt.

Men jeg sætter stor pris på mine besøg, hvor jeg fortæller hende om hverdagen, om tvillingerne, om kærligheden og mit arbejde med musikken på P2. Jeg elsker, når vi følges ad til koncert, opera eller hun hygger med sine børnebørn på 21 år, som hun er umådelig stolt af.

Mine veninder har ikke mødre, de kan fortælle ting, det har de ikke haft i mere end 30 år, og det hul det altid har efterladt, kan jeg på ingen måde sætte mig ind i. Jeg kan huske, hvordan min mor og jeg talte om maven, der voksede, om de små nyfødte hjælpeløse skabninger og i det hele taget delte uendelig meget med de herlige tvillinger, som vi begge elskede ud over alle grænser.

At miste sin mor – siger min veninde, der mistede sin mor, da hun selv var i 50érne, er som at miste et stykke af sig selv. Jeg glæder mig ikke til at miste en del af min historie, af min fortid og vil komme til at mangle de kærlige ører, min mor altid har haft og stadig har, selvom ordene ikke kommer, som hun vil.

Men hun er her.

I ”Men du er her stadig”, som er 3 podcasts, jeg har lavet for DR P2, kan du høre lidt om, hvordan det er miste sin mor i en alt for tidlig alder. Vi andre ved godt, at vi også skal miste vores mor på et tidspunkt, men det må godt vente lidt.

Kærligst Lotte

Vil du høre podcasten, så klik her: https://www.dr.dk/radio/p2/men-du-er-her-stadig/men-du-er-her-stadig-3

Fotograf Agnete Schlichtkrull
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]

[av_one_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_image src=’https://lotteheise.dk/wp-content/uploads/2019/02/Lotte-Heise_Selvfølgelig-skal-hun-bo-hos-mig-212×300.jpg’ attachment=’2478′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=’manually,https://www.saxo.com/dk/selvfoelgelig-skal-hun-bo-hos-mig_lotte-heise_haeftet_9788702175776′ target=’_blank’ caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]
[/av_one_fifth]

Skriv et svar

Kontakt

Udfyld formularen og så vender vi tilbage med svar!