Må man elske sine rutiner?

Forleden tirsdag hørte jeg Klassisk Formiddag, på P2, som jeg gør hver dag????

Dagens Emne var rutiner og det er noget, der ligger mig meget på sinde og en stor del af mig.
Jeg har nemlig så mange rutiner om morgenen, at jeg indimellem frygter, at folk tænker, at jeg har en diagnose ????

Men jeg har talt med mange forskellige mennesker, bl. a. psykologer, som igen og igen fremhæver, at rutiner og vaner ikke er skadelige, så længe at det ikke drejer sig om rygning, sukkertrang eller andet usundt.

Jeg elsker morgner, selvom jeg altid har ondt i fødderne af min slidgigt.

Men jeg har altid elsket morgner og vågner generelt tidligt og tænker. ”Da daaaa en helt ny dag fuld af muligheder!”

Som alle andre står jeg op, men går desværre rundt på små væmmelige sten de første timer, men jeg har vænnet mig til det og fordi jeg så har de mange rutiner, har jeg så meget at tænke på og gøre, at smerterne træder i baggrunden. Smerteforsker Morten Høgh forklarer, at det er at ”flytte fokus”!

Efter af have været på badeværelset, tænder jeg for P2, fordi klassisk musik gør mig rolig og glad. Så drikker jeg et glas lunkent vand med saften af en ½ citron.
Imens det ”renser” kroppen, tømmer jeg opvaskermaskinen og reder sengene.
Jeg gør klar til at glas kærnemælk, blandet med ca. ½ dl juice eller friskpresset grape og jeg spiser et stykke druesukker.

Så starter mit gymnastikprogram som varer i nærheden af 40 min.

Lotte Heise: Må man elske sine rutiner

Inden jeg starter på de øvelser, der foregår på måtten på gulvet, laver jeg min kæmpekop te fra Perchs Tehandel, som er den samme jeg har drukket i mindst 30 år; Earl Grey med Kemuun og lidt Jasmin og den trækker sammen med en skive ingefær i små tern, imens jeg sveder på gulvet.

Den er varm, stærk og en herlig belønning efter gymnastikken.

Jeg drikker kun den ene kop med koffein og udover en lille kop espresso, senere, er det det eneste koffein jeg får hele dagen. Senere på dagen drikker jeg altid kun Pukka eller urtete.

Imens jeg nyder min te, tjekker jeg tit min pc eller som her i Corona-Tiden lægger jeg en opskrift op – med en lille historie til.
Så er det tid til bad og hvis jeg skal i studiet eller optræde, varmer jeg stemme op.

Så er det espressotid, sammen med en lækker småkage.

Min morgenmad er ikke stor. Yoghurt eller A-38 og lidt vegansk paté og en håndfuld blåbær.

Og så er jeg klar til dagens dont, som også indebærer ,at jeg lægger make-up. Jeg har altid make-up på, men ikke mascara hver dag.

Her under alt dette Corona-Hurlumhej (som jeg kalder det nu) har jeg skrevet på en ny bog om at leve med Kroniske Smerter og det har medført en slags spænding, når jeg stod op.
Det er nemlig en lang og temmelig ensom proces at skrive og selvom jeg er et meget udadvendt menneske, har jeg også en rigtig nørd gemt i mig.

Det er altid interessant, når jeg tænder pc´en om morgenen, for nogle dage vælter det ud af fingrene, mens det går trægt andre dage, men jeg bliver ved og lige pludselig kommer der ting ned på papiret.
Så imens jeg hyggede mig med at lytte til programmet om rutiner, fik jeg ideen til at Klummen skulle handle om rutiner.

Hav en dejlig RutineDag, Kærligst Lotte

Skriv et svar

Kontakt

Udfyld formularen og så vender vi tilbage med svar!