Hvorfor opfører man sig som om 2. Verdenskrig var brudt ud igen?
Min mor var 9 år gammel, da 2. Verdenskrig sluttede i Danmark d. 5. maj 1945.
Hun husker tydeligt, da hendes mor og far flåede mørkelægnings-gardinerne ned, dansede i stuen og åbnede en flaske champagne, de havde haft i kælderen i villaen i Allerød.
Min mor fortalte min bror og jeg, og senere mine tvillinger om kagen, der var lavet af kartofler og havregryn, med mandelessens – som senere blev alles yndlingskage i vores familie.
Hun fortalte os også, om den første gang hun smagte appelsin og chokolade, som en tante havde haft med hjem fra Sverige.
Jeg husker, at både min bror og jeg og tvillingerne prøvede at ”føle”, at vi aldrig havde smagt nogen af delene, men det lykkedes naturligvis ikke.
Tvillingerne og jeg prøvede sågar engang, på en Påskeferie nede i min mors hyggelige hus i Hvalsø, at droppe chokolade og appelsin i en uge for at se om det føltes anderledes, når man fik det igen.
….desværre kun meget lidt ????
Gennemsnitslevealderen i Danmark er 79,3 for mænd og 83,2 for kvinder, målt i 2018/19.
Min mor er 84 år i dag, så der kan ikke være sååååå mange mennesker i live, der kan huske knapheden under 2. Verdenskrig – i hvert fald ikke på deres egen krop.
Så det kan jo i allerhøjeste grad undre, at danskerne fræser ud i butikkerne, flår ned fra hylderne og nægter at forlade supermarkederne, før de har fået det, de mener, de har ”ret til” – og det endda til trods for at vores kompetente Statsminister forsikrer, at der IKKE kommer til at mangle noget i Danmark!!!
I går hørte jeg en adfærdspsykolog ”ævle” løs om, at det er fordi, vi bliver ramt på vores inderste frygt!
Tja, tjo, men der er jo ikke mange, der har oplevet at mangle i Danmark.
Jeg kan forstå, at folk der kommer fra f.eks. Syrien, Afghanistan eller Sudan rammes på frygten for at mangle, fordi de har prøvet det på egen krop.
At sulte er en forfærdelig følelse.
De fleste af min barn- og ungdoms sommerferier blev holdt i Bayern, ca. en times kørsel fra München, hos et vennepar min mor havde kendt siden jeg var lille og vi boede i München.
Både Herbert og Gundl havde sultet under 2. Verdenskrig, og min bror og jeg så med undren på Gundl, når hun satte en ¼, to dage gammel frikadelle ind i køleskabet.
Min mor forklarede os ”forkælede” børn fra Danmark, at Gundl simpelthen ikke KUNNE smide mad ud.
Jeg husker tydeligt, at når frikadellen blev sat frem til frokost dagen efter, startede Gundl altid med den, selvom der var masser af frisk, fin mad.
Jeg husker tydeligt, at når frikadellen blev sat frem til frokost dagen efter, startede Gundl altid med den, selvom der var masser af frisk, fin mad.
Jeg tænker andelen af danskere (etniske danskere), der har sultet, er minimal – bortset fra dem der frivilligt sulter sig pga. de er på slankekur.
Ifølge en undersøgelse, der er foretaget af Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen og benytter BMI-indekset, er antallet af moderat til svært overvægtige danskere steget fra 46,8 procent i 2010 til 51 procent i 2017. 16,8 procent er svært overvægtige, det vil sige med et BMI-tal på 30 eller derover.
Hvilket jo må indikere, at det ikke er sult der plager danskerne – tvært i mod.
Så hvorfor opfører man sig så som om 2. Verdenskrig er brudt ud igen.
Mega mærkeligt, især fordi nærmest ingen har været i live imens den var der.
Det kan undre!
For det kan jo ikke være fordi vi bliver ramt på vores inderste frygt, for vi har ikke prøvet det.
Så må det vel være udtryk for voldsom, egoistisk og ”mig først” følelse:
For det kan jo ikke være fordi vi bliver ramt på vores inderste frygt, for vi har ikke prøvet det.
Så må det vel være udtryk for voldsom, egoistisk og ”mig først” følelse:

Jeg håber, at de næste 14 dage vil få danskerne til at se indad og prøve at finde ud af hvorfor de skal hamstre så meget og især hvorfor man mener, at man har ret til det!!!

Allerværst er det, at en masse af det, der er købt for meget, som f.eks. gær bare bliver smidt ud.
Jeg bager 1-2 gange om ugen, det har jeg gjort i over 20 år, siden mine drenge var små, fordi jeg synes, at det brød man køber, er for dyrt hvis det er godt, og for dårligt hvis det er billigt.
Og desuden vil jeg gerne vide, hvad vi putter i munden.
Stor var min undren da jeg kom ned i min lokale Føtex i Lyngby Storcenter og måtte kigge lang efter det øko-gær jeg plejer at bruge.
Jeg er god til at bage, sunde grove brød, som samtidig smager godt.
I går var det bagedag, efter jeg havde været væk i weekenden og tirs/onsdag for at passe en veninde i et døgns tid pga. hun var blevet opereret og ikke måtte være alene.
Stor var min undren da jeg kom ned i min lokale Føtex i Lyngby Storcenter og måtte kigge lang efter det øko-gær jeg plejer at bruge. Ligeledes var 2 af de slags mel jeg plejer at købe pist væk.
Faktisk var nogle af de hylder, hvor der plejer at stå mel, så gabende tomme, at de lignede ”tomme øjenhuler”!
Uhyggeligt!
Gad vide om alle de pakker mel bliver brugt?
Eller om folk alligevel smutter ned til bageren efter dårligere brød, end man selv kan bage og så lige putter lidt usundt wienerbrød i posen, fordi ”vi skal vel hygge os lidt i disse Corona-tider”.
Ja, moral er godt!
Og efter andres mening er dobbeltmoral dobbelt så godt ????
Danmark du burde skamme dig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegning af Claus Seidel 

Skriv et svar

Kontakt

Udfyld formularen og så vender vi tilbage med svar!